Vážení přátelé, vychutnejte si prohlídku nejkrásnejších zákoutí tohoto pobřeží a nechte si doporučit, kde naleznete místa vhodná k odpočinku, nejpříjemnější španělské restaurace a zajímavé historické i přírodní skvosty.

Torrevieja


Přímořské městečko Torrevieja ležící jižně od Valencie v oblasti Vega Baja del Segura je obklopeno dvěmi krásnými lagunami se slanou vodou, které tvoří přírodní park měst La Mata a Torrevieja. Obě vodní plochy s uznávanými ekologickými hodnotami zabírají více než polovinu rozlohy náležící městu Torrevieja a vytváří obzvláště zdravé mikroklima, které bývá doporučováno lékaři z celého světa.


Za svůj název vděčí staré věži - rozhledně, která se původně nacházela v blízkosti ložisek soli. Město Torrevieja bylo obchodním střediskem soli už od dávných dob. Jeho první osídlení začíná v 18. století, rozvoj města začíná v roce 1803, kdy se do města Torrevieja přemístila správa královských těžišť soli, dříve umístěna v městě La Mata. V roce 1931 získala Torrevieja titul města, udělil jí ho král Alfonso XIII.

S dlouhou námořnickou tradicí, vynikajícím klimatem a plážemi se stalo město Torrevieja jedním z hlavních turistických cílů.
Torrevieja-dynamická a vstřícná, se pouští s velkým očekáváním do inovačních projektů, které spolu s kulturní, rekreační a stávající sportovní nabídkou přímo vyzývají k návštěvě.

Torrevieja má rozlohu 71 km2 a náleží jí 20 km krásného pobřeží. Průměrné teploty se pohybují mezi 12 ° a 28 ° C. S 101.091 obyvateli (2010) je páté největší město v populaci v kraji Valencie,  z toho 49,2% jsou Španělé a 50,8% cizinci. Mezi cizinci jsou nejpočetnější Britové, následují Němci, Švédové, Rusové, Kolumbijci, Ukrajinci, Marokánci a Norové.




Pobřeží se charakterizuje kombinací písečných pláží a skrytých zátok. Čistota vody je zaručena modrými vlajkami, které obdržely téměř všechny pláže.
Pláže města Torrevieja se rozpínají od La Mata na severu až do Punta Prima na jihu.


Pláž La Mata Torrevieja

Pláž La Mata Torrevieja



 • Playa de la Mata je nejdelší pláž v městečku Torrevieja. Část jejího kouzla spočívá v jemném písku a okolí (Parque Natural de la Laguna de la Mata).



Pláž La Mata Torrevieja



Zátoka Cabo Cervera

• Cala Cabo Cervera je písečná zátoka o délce 50 metrů s bezbariérovým přístupem a malou promenádou.

Zátoka Cabo Cervera
Zátoka Cabo Cervera



• Cala del Mojón je široká zátoka s jemným pískem ohraničená skalními výstupky, ideální pro rybaření. Má bezbariérový přístup.


Cala del Mojón
Cala del Mojón









Cala del Mojón












 • Cala de la Zorra je diskrétní a tichá zátoka s křišťálově čistou vodou. Na počátku dvacátého století byla nalezena liška mezi roklemi této pláže a podle ní byla zátoka pojmenována.

Cala de la Zorra







Cala de la Zorra













 • Cala de la Higuera, s vlastnostmi podobnými jako Cala de la Zorra, je složena ze štěrku a kamene.

Cala de la Higuera

Cala de la Higuera
Cala de La Higuera, Cala de La Zorra, Cala del Mojón







• Playa de Los Locos se nachází severně od centra města. Jedná se o jemnou písečnou pláž s klidnou vodou. Snadný bezbariérové přístup. Jméno je odvozeno od blázince, který zde v minulosti stál.

Pláž Playa de Los Locos
Pláž Playa de Los Locos



Pláž Playa de Los Locos
Pláž Playa de Los Locos
Pláž Playa de Los Locos

• Cala Palangre je malá písečná zátoka obklopená skalami navazující na Playa de Los Locos. Tato malá zátoka s délkou 20 m a průměrnou šířkou 5 m, je bezbariérová a je vhodná pro rybaření.




• Playa del Cura: Nachází se v centru města, je to nejvíce kosmopolitní pláž města Torrevieja.  Podél pláže je promenáda s obchody se suvenýry, stánky, restauracemi, bary a hospodami. Na konci pláže můžete navštívit jednu z nejvýznamnějších památek města: sloupy věnované kulturám ve Středomoří.







• Promenáda Paseo Marítimo: navazuje na Pláž Playa del Cura. Lemována obchůdky se suvenýry, restauracemi a bary zaručuje příjemnou večerní či denní procházku. Končí u přístavu, kde můžete být každé ráno svědky vykládání rybářských lodí a od odpoledne do noci zde vychutnáte návštěvu zábavního parku, příjemných barů s venkovním posezením, ponorky nebo stánků, kde můžete ochutnat místní dobroty, nechat si zaplést copánky nebo se potetovat henou. Také si můžete zamluvit místo na výletní lodi, která vás odveze na ostrov Tabarca.


Tato promenáda je charakterizována malými přírodními bazény a jejím symbolem je překrásná Lola, čekající na návrat svého námořníka.



















• Jméno pláže Acequión je odvozeno od uměle vytvořených kanálů, které zásobují solná jezera mořskou vodou. K této pláži patří sportovní přístav Marina Internacional. Mezinárodní rekreační areál Marina je místem, kde si v klidné a přátelské atmosféře můžete užít hezkou dovolenou. Má vlastní bazén a rehabilitační léčebnou kliniku, příjemné kavárny a restaurace s terasami, kde si každý den můžete vychutnat živou hudbu. Nachází se jen tři minuty od centra města Torrevieja. Více na www.marinainternacional.com .

Pohled na pláž Acequión a solná jezera
 
Sportovní přístav Marina Internacional

Apartmány Marina Internacional

Pláž El Acequión
Pláž El Acequión
Pláž El Acequión

Pláž Acequión a pláž Náufragos odděluje transportní pás











• Pláž Los Náufragos s nádherným jemným pískem, volejbalovými hřišti a půjčovnou šlapadel, oddělená od pláže El Acequión pásem, který transportuje sůl od lagun na nákladní lodě, je jednou z nejrušnějších pláží ve městě. V jižní části pláže jsou útesy vhodné pro rybaření.

Transportní pás mezi solným jezerem a nákladními loďmi


Pláž Los Náufragos




 Los Náufragos, část vhodná pro rybaření

Los Náufragos
Los Náufragos

Los Náufragos

• V Cala Ferris naleznete jednu z nejhezčích scenérií v městě Torrevieja. Tato zátoka má jemný zlatý písek, duny, okolí plné palem s bujnou vegetací a skalnaté plochy využívané k rybaření. Voda je tu křišťálově čistá a pláž má délku 200 metrů. Je to také jedna z mála osamocených pláží bez okolních budov.














• Zátoka Cala Piteras nebo-li Rocio del Mar je vhodná pro lov díky svému skalnímu reliéfu. Má bohatou středomořskou vegetaci.






Žádné komentáře:

Okomentovat